Primul zbor

În ziua când Te-am chemat, Te-ai apropiat şi ai zis: „Nu te teme!” Doamne, Tu ai apărat pricina sufletului meu, mi-ai răscumpărat viața! Plângerile 3:57,58


 
Prin zbor inaugural, sau primul zbor al unei aeronave, se înțelege prima ocazie cu care aeronava se ridică în aer prin mijloace proprii. Este un eveniment similar cu lansarea inaugurală a unui vas. Zborul inaugural al unui nou tip de aeronavă este întotdeauna un moment istoric. De asemenea, este și un moment periculos, pentru că, în general, caracteristicile exacte de manevrabilitate ale aeronavei sunt necunoscute. Zborul inaugural este aproape întotdeauna încredințat unui pilot de încercare foarte experimentat. În timpul primului zbor, noul tip de aeronavă este acompaniat adesea de un avion de supraveghere (de obicei, un avion de vânătoare), care are rolul de a verifica parametrii regimului de zbor ca: altitudinea, viteza față de aer etc. Zborul inaugural este doar o etapă în dezvoltarea unui tip de avion.

Într-un fel, și experiența de viață a oamenilor este similară. Părinții nu știu ce vor face copiii lor când pleacă singuri de acasă ori când conduc pentru prima dată mașina familiei fără a fi însoțiți. Prima plecare este un fel de test. Abia acum se văd capacitățile, puterea de a lua decizii și simțul orientării. Este, cel puțin pentru părinți, un mare motiv de emoții.

Îți poți imagina cum este pentru Dumnezeu libertatea pe care o avem de a face conform alegerilor noastre în viață. Libertatea noastră L-a costat pe El viața. În fiecare zi, ca un părinte, El tremură de emoție pentru deciziile pe care le luăm. Cu atât mai mult cu cât El și poate prevedea unde vom merge și ce vom face. Pentru El, noi suntem mereu la primul pas, ne comportăm ca și cum am fi la primul zbor de încercare.

De gândit astăzi:

Ți-ar fi foarte greu astăzi când iei decizii să te gândești la părinții tăi și la Dumnezeu? Ai putea să te oprești puțin din cursul curiozității care te face să acționezi cu imprudență în unele momente? Gândește-te că fiecare privire oprită spre ceva, fiecare pas într-o direcție greșită și orice ezitare de a pleca dintr-o zonă periculoasă sunt un mare motiv de emoție pentru Mântuitorul nostru.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor