Primul pas pe lună

În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogățiile harului Său. Efeseni 1:7


 
Cea de-a doua și ultima misiune spațială a lui Neil Armstrong a fost cea de comandant al misiunii de aselenizare Apollo 11, din iulie 1969. În acest faimos „pas uriaș pentru omenire”, Armstrong și Buzz Aldrin au coborât pe suprafața Lunii și au efectuat o misiune de explorare de două ore și jumătate direct pe suprafața acesteia, în costume lunare, timp în care cel de-al treilea membru al echipajului lor, Michael Collins, se afla în capsulă pe orbită în jurul Lunii. După 21 de ore și jumătate pe suprafața lunară, modulul Eagle a decolat și s-a înscris pe orbita lunară, unde s-a cuplat cu modulul de comandă și serviciu pilotat de Collins.

Pentru Collins a fost un sacrificiu necesitatea de a rămâne pe modulul de recuperare, dar, fără acest sacrificiu, primul pas pe suprafața Lunii al lui Neil nu ar fi fost posibil. Pentru ca misiunea să se poată desfășura, era nevoie ca, pe lângă cel ce avea onoarea de a păși pe Lună, să existe și cineva care să asigure posibilitatea revenirii și a desfășurării acelui proiect.

Collins nu s-a plâns vreodată că n-a pășit pe Lună, ci a considerat mereu că i s-a acordat o mare onoare să facă parte dintr-o misiune atât de specială.

Peste tot în viața noastră există oameni care stau în spatele celor ce acționează la vedere. Mulți dintre noi suntem chemați uneori să-i susținem pe cei ce vor să facă un prim pas ori un pas mai departe. Dacă am vrea să judecăm egoist lucrurile, am alege să nu susținem planurile nimănui, dar, dacă înțelegem mai profund viața, vom acorda cu bucurie sprijin oricui face efortul de a realiza ceva important. Biblia este plină de astfel de exemple: Ionatan l-a ajutat pe David să devină împărat în locul lui; Ioan Botezătorul declara despre Domnul Isus: „El trebuie să crească, iar eu să mă micșorez.”

De gândit astăzi:

Isus a rămas țintuit pe cruce pentru ca noi să putem păși în Împărăția cerurilor. Dacă El ar fi manifestat chiar și cea mai mică urmă de egoism, noi toți am fi fost pierduți. Tu ai vrea să susții astăzi pe cineva de lângă tine, făcând un mic sacrificiu pentru acea persoană?

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video