Primul volum

Totuși temelia tare a lui Dumnezeu stă nezguduită, având pecetea aceasta: „Domnul cunoaște pe cei ce sunt ai Lui.” 2 Timotei 2:19


 
Operele scrise se desfășoară deseori pe întinderea mai multor volume. Dacă nu ești atent, poți constata la finalul unei cărți că povestea nu s-a terminat, că firul întâmplărilor pe care le sperai rezolvate se continuă în alt volum. Uneori ne întristează acest lucru, dar se întâmplă să ne și bucure dacă ne-au plăcut felul scriiturii, personajele și țesătura de evenimente.

Multe istorii reale sau imaginare sunt relatate în mai multe volume.

O istorie cu totul specială încă nu și-a încheiat primul volum – este istoria omului. Abia acum ne apropiem de finalul primei povești despre om. Încă de la prima pagină a apariției și a existenței omului în univers, am simțit că va fi o istorie lungă. Când citești primele pagini ale Bibliei, îți imaginezi că istoria omului va fi una foarte frumoasă și foarte lungă, dar constați chiar după primele două pagini că lucrurile vor sta diferit. Pe tot parcursul primului volum din istoria noastră se desfășoară căderea și degradarea din pricina păcatului, iar singura fereastră luminoasă este apariția Mântuitorului care, cu prețul vieții Sale, începe refacerea omului. Zi de zi, El restaurează ceva din ceea ce am fost noi la început; clipă de clipă, reface asemănarea noastră cu Modelul după care am fost creați.

Reușita care va încheia primul volum din experiența noastră va avea loc doar dacă și noi ne dăm acordul. Finalul primei părți va avea loc în curând și ultima scenă va fi aceea în care Mântuitorul, revenind pe norii cerului, îi va lua în Împărăția Lui pe cei ce au ales prietenia Lui. El va face selecția pe baza alegerii noastre. Chiar dacă Și-ar dori să-i transfere pe toți oamenii în cealaltă Împărăție, El nu poate face acest lucru fără acordul și dorința omului.

De gândit astăzi:

Azi încă poți face și tu această alegere, indiferent ce s-a întâmplat în povestea ta până acum. El poate schimba orice istorie și orice viață. Trebuie doar să Îl rogi și să-I oferi permisiunea să lucreze în viața ta. Vei fi uimit de paginile pe care le poate scrie în experiența ta de acum înainte. Roagă-te!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor