Șir indian

Nu te teme, robul Meu… , zice Domnul; căci Eu sunt cu tine. Ieremia 46:28


 
Vedem peste tot coloane de oameni, formații sportive sau militare. Se deplasează aliniați sau grupați după niște criterii. Dar sunt momente când funcționează un singur model: în șir indian. Șirul indian înseamnă unul în spatele celuilalt și era folosit mai ales la parcurgerea potecilor de munte înguste și periculoase, acolo unde abia încăpea câte o persoană. În acest tip de formație nu se fac depășiri și nimeni nu dublează pe altcineva. În fruntea șirului este de obicei cel care cunoaște drumul cel mai bine, iar la sfârșit este cel mai puternic din grup, care nu lasă în urmă pe nimeni.

În descrierea călătoriei creștinului, E.G. White descrie deplasarea credincioșilor prin locurile prăpăstioase și înguste ca fiind făcută în șir indian, unul câte unul. Deși s-ar părea că într-o situație de risc e nevoie să ne mișcăm în grup, în realitate, fiecare trebuie să o facă pe cont propriu și în directă dependență de Dumnezeu. El este singurul care poate merge alături de noi atunci când ne simțim ori chiar rămânem singuri. El poate să ne poarte pe brațele Lui atunci când, pe drumul vieții, întâmplările devin periculoase. Dacă Îl alegem drept Prieten, El va fi mereu alături de noi. Ne va arăta drumul, ne va susține să nu cădem și ne va însoți în permanență.

Nimic din viața noastră nu este mai important decât o relație personală, unică cu Mântuitorul și Ocrotitorul nostru. În multe alte privințe putem să ne bazăm pe părinți, pe colegi sau pe prieteni, dar în lupta spirituală și în ce privește încercările gândurilor noastre, doar Duhul lui Dumnezeu poate să ne asiste; doar El înțelege pe deplin frământările, întrebările și temerile noastre; în plus, El nu obosește să ne ajute și să răspundă prezent la cererile noastre stăruitoare.

De gândit astăzi:

Chiar dacă ar vrea să ne fie alături mereu, oamenii nu vor reuși acest lucru, fiindcă au și ei limitele și căderile lor, dar Dumnezeu poate și chiar vrea să ne însoțească zi de zi. Invită-L foarte explicit astăzi să vină cu tine!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor