Business class

Atunci, cei neprihăniți vor străluci ca soarele în Împărăția Tatălui lor. Matei 13:43


 
Dintotdeauna au existat categorii și clase diferite. Unii oameni au optat mereu pentru o treaptă superioară sau pentru un statut diferit. De cele mai multe ori, acest lucru are legătură cu banii. Cei care au mai mulți bani simt de obicei nevoia să arate acest lucru; probabil pentru ei s-a inventat clasa „business”, pachetele „premium”, edițiile speciale și așa mai departe. Nu întotdeauna diferența este foarte palpabilă, dar e suficient un titlu, și cineva se simte special, privilegiat. Pentru astfel de titluri sau iluzii există costuri.

În realitate, și cel ce călătorește la clasa economic, și cel de la business class merg în aceeași direcție, cu aceeași destinație și în același timp; și cel care doarme într-o cameră de lux, și cel care doarme în pivniță tot o noapte petrec; și cel ce privește spectacolul din lojă, și cel ce asistă de pe scările sălii tot același spectacol văd. Prin urmare, nu este vorba despre destinație, timp sau spectacol, ci despre confort sau despre iluzia că ești privilegiat. Ceea ce interesează pe cei mai mulți este să aibă o poziție mai înaltă și ceva în plus în raport cu ceilalți. Indiferent unde ne-am afla, avem tendința de a obține ceva în plus față de ceilalți. Ne place sentimentul că avem mai mult și mai bun decât au cei din preajma noastră. Dacă avem această poziție de superioritate, ne considerăm satisfăcuți și uneori confundăm acest lucru cu fericirea. Această dorință vine din interior, este o manifestare a egoismului, dar într-o formă „legală”, nimeni nu ne poate condamna dacă plătim pentru confortul nostru, însă pe noi ne interesează mai întâi poziția cu o treaptă mai sus.

De gândit astăzi:

Vestea cea mai bună este că, în planul lui Dumnezeu, fiecare dintre noi are un loc de primă clasă asigurat și ceea ce este cel mai special lucru e faptul că nu trebuie ca alții să piardă pentru ca noi să avem un loc la business class. Pentru Dumnezeu fiecare este extrem de important.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor