Făgăduința pentru azi – 27 decembrie

„Atunci lumina ta va răsări ca zorile și vindecarea ta va încolți repede; neprihănirea ta îți va merge înainte și slava Domnului te va însoți.” – Isaia 58:8

Oamenii nu percep lumina UV fiindcă lungimea de undă a luminii ultraviolete nu este vizibilă ochiului uman. În schimb, majoritatea insectelor au capacitatea de a vedea razele ultraviolete. Lumina UV este folosită de criminaliști pentru a vedea ceea ce nu se poate percepe cu ochiul liber. Când lumina cade pe un material, energia acesteia afectează atomii din acel material. În cazul metalului, atomii absorb lumina (de aceea nu poate trece prin el). În cazul sticlei, atomii nu pot absorbi lumina, ceea ce face ca aceasta să pătrundă ușor.

De obicei, nopțile sunt motiv de teamă și, în cele mai multe cazuri, abia așteptăm să apară zorii dimineții. Pentru oamenii care au diferite suferințe sau care fac de pază pe timpul nopții, venirea dimineții este o mare bucurie. În lupta omului cu păcatul, perioadele în care nu reușește să biruie răul sunt asemenea întunericului. Speranța dispare, puterile se consumă și este nevoie ca o lumină puternică să risipească norii de îndoială și de teamă. Lumina care ne salvează de fiecare dată este Isus Hristos. El a venit în lume ca să lumineze pe orice om. Așa cum l-a izbăvit pe poporul Lui din întunericul Egiptului, la fel vrea să facă și pentru omul de astăzi, să ne elibereze și să ne lumineze orizontul. Privirea noastră, chiar dacă neclară, trebuie ațintită spre Dumnezeu.

Provocare

Privește cum trece lumina prin sticla de la fereastră și amintește-ți că Dumnezeu poate pătrunde în cele mai întunecate colțuri ale vieții tale.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor