Făgăduința pentru azi – 26 decembrie

„Oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit.” – Ioel 2:32

„Este privilegiul nostru să venim la El cu îndrăzneală sfântă. Pe măsură ce Îi cerem, cu sinceritate, să-Și reverse lumina peste noi, El ne va auzi și ne va răspunde. Dar noi trebuie să trăim în armonie cu rugăciunile noastre. Ele nu ne sunt de niciun folos dacă umblăm contrar lor.” – Ellen White

A trăi în armonie cu rugăciunile noastre înseamnă să păstrăm nu doar în timpul rugăciunii atitudinea de respect față de Dumnezeu și disponibilitatea ca El să Se poată manifesta în viața noastră obișnuită. Dacă în timpul rugăciunii ne gândim la El cu respect și încredere, trebuie să facem acest lucru și atunci când nu suntem pe genunchi. Dacă în timpul rugăciunii suntem umili și conștienți de nevrednicia noastră, trebuie să avem aceeași atitudine și când lucrăm sau vorbim. Dacă Îl rugăm pe Dumnezeu să intervină în viața noastră, trebuie să trăim în așa fel încât El să nu Se simtă respins ori nevoit să Se retragă din cauza comportamentului nostru voit sau în urma alegerilor noastre conștiente spre rău. Într-un fel mai profund, nu Dumnezeu este Cel care Își limitează răspunsurile și ajutorul, ci chiar noi, prin apropierea sau îndepărtarea de El. Astăzi, când te rogi, ai grijă ca Dumnezeu să știe și să aibă acordul tău de a face parte din deciziile și viața ta obișnuită.

Provocare

Fă o listă scurtă cu câteva nume pentru care să te rogi astăzi.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor