Făgăduința pentru azi – 25 decembrie

„Cum mângâie pe cineva mama sa, așa vă voi mângâia Eu; da, veți fi mângâiați.” – Isaia 66:13

Căldura corpului se pierde mai repede în apă decât în aer. De aceea rața are cam 11 000 de pene, în timp ce păsările care nu trăiesc în apă au circa 5 000.

Ne simțim bine în compania multor persoane și căutăm anturajul lor. Dar atunci când trecem prin momente mai delicate sau suntem triști, am vrea să fie lângă noi cineva care ne-a convins că îi pasă. Nimeni nu face acest lucru mai bine decât părinții noștri, în special mama. Chiar dacă nu are puteri supranaturale, în mângâierea și în manifestările mamei găsim alinare și asigurarea că totul va fi bine. Când Dumnezeu Își descrie gesturile pe care vrea să le facă pentru noi, Se compară cu o mamă. Este cea mai apropiată ilustrare a compasiunii și a grijii pe care ne-o poartă. Ar vrea să mergem la El cu orice problemă a noastră și să ne fie cel mai apropiat sprijin. Nu a respins pe nimeni dintre cei care L-au căutat și I-au cerut ajutorul. Este lângă noi chiar și în cele mai negre momente. Înțelege temerile și frământările prin care trecem și face tot ce e necesar pentru binele nostru de acum și pentru binele nostru veșnic. Mâna Lui este mereu aproape și este întinsă ori să ne scoată din căderile noastre, ori să ne mângâie și să ne aline durerile. Prin rugăciune, noi așezăm mâna noastră în palma Lui.

Provocare

Dacă părinții tăi trăiesc, spune-le cât de mult înseamnă pentru tine mângâierea lor și ajutorul pe care ți l-au oferit până acum.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor