Făgăduința pentru azi – 24 decembrie

„În ziua în care Te-am chemat, Te-ai apropiat și ai zis: «Nu te teme!» Doamne, Tu ai apărat pricina sufletului meu, mi-ai răscumpărat viața!” – Plângerile 3:57,58

Cangurii folosesc coada pentru echilibru, așa că, dacă ridicăm coada unui cangur de la pământ, el nu va mai putea sări. Ei pot atinge o viteză maximă de peste 65 de kilometri pe oră. Cangurul poate face un salt de 3 metri în înălțime și 7,6 metri în lungime. Femelele-cangur pot determina sexul puilor lor. De asemenea, ele își pot întârzia sarcina în funcție de factorii de mediu, pentru a mări șansele ca puiul să supraviețuiască.

Uneori ne întrebăm cum ar fi fost dacă ne-am fi născut cu o sută de ani mai înainte sau dacă ar urma să ne naștem peste douăzeci de ani. Și, după ce analizăm puțin, ajungem la concluzia că e cel mai bine așa cum s-a întâmplat. Poate nu ne-am fi adaptat atât de ușor la o lume ce urmează sau la una care era atât de primitivă. Pentru fiecare om Dumnezeu pregătește șanse de a fi împlinit chiar în condițiile în care se naște. El poate interveni și schimba chiar și situațiile în care cineva se naște într-un context vitreg. Îi putem cere ajutor în orice privință. El nu doar că este disponibil, ci știe și cel mai bun mod în care să ne ajute. Nimic niciodată nu Îl poate lua prin surprindere, nimic nu-L poate dezechilibra pe Dumnezeu. Cu viteza cu care noi rostim rugăciunea, El deja poate trimite răspunsul la ea. Uneori nici nu avem timp să încheiem ruga, și El deja răspunde.

Provocare

Privește calendarul recent și încercuiește o zi în care știi sigur că ai primit un răspuns concret la o rugăciune.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor