Făgăduința pentru azi – 23 decembrie

„Domnul este cu tine, viteazule!” – Judecătorii 6:12

Pe insula Kildim din nordul Uniunii Sovietice se află un lac neobișnuit. El este alcătuit din cinci straturi de apă: apă dulce, apă puțin sărată, apă sărată, apă de culoare roșie și apă saturată cu hidrogen sulfurat. În fiecare strat de apă al acestui lac trăiesc cele mai felurite vietăți: pești de apă dulce, meduze, crustacee, pești marini pitici, stele-de-mare etc.

Moise a cerut să Îl vadă pe Dumnezeu și a fost oarecum refuzat, pentru siguranța lui. Un om nu poate să Îl vadă pe Dumnezeu și apoi să rămână în viață. Situația de păcătoșenie și decădere în care se află omul face imposibil acest contact. Așa că Dumnezeu este nevoit să ni Se adreseze și să ne contacteze de la distanță și prin mijloace care ne păstrează în siguranță. Ne vorbește prin cuvintele Scripturii, prin mesaje transmise prin oameni inspirați, prin minunile din jurul nostru în natură, chiar și prin istorie. Există multe moduri prin care putem avea legătură cu El și putem afla despre iubirea Lui. Experiențele noastre personale sunt o modalitate foarte eficientă prin care El ni Se arată. Minunile Lui de ocrotire, vindecare și călăuzire sunt gesturi prin care ne declară dragostea. Cea mai bună veste e că iubirea Lui este veșnică și necondiționată.

Provocare

Știi pe cineva care nu prea e convins de iubirea lui Dumnezeu? Oferă-i o dovadă că Dumnezeu are o iubire cu totul specială.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor