Făgăduința pentru azi – 22 decembrie

„Eu însă voi privi spre Domnul, îmi voi pune nădejdea în Dumnezeul mântuirii mele.” – Mica 7:7

În 1262, Roger Bacon a descoperit proprietatea lentilelor de a ajuta vederea, dar primii ochelari funcționali au fost inventați abia 20 de ani mai târziu în Florența, Italia, de către Alessandro di Spina. Nu întotdeauna cel care a făcut o descoperire științifică este și cel care a inventat ceva folositor pe baza acelei descoperiri.

Deși pare simplu să spui: „Voi privi spre Domnul”, în realitate nu e chiar așa. În primul rând, ce înseamnă să privești spre Domnul, din moment ce nu e o persoană vizibilă pentru ochiul omenesc? Unde este Domnul ca să privim spre El? În mod sigur nu este vorba despre o privire obișnuită, cum privești un obiect. A privi spre Dumnezeu este o acțiune spirituală bazată pe credință. Nu este nevoie să ne îndreptăm ochii spre un loc, într-o direcție anume sau spre o reprezentare sugestivă. Inima noastră este creată în așa fel, încât, atunci când ne rugăm, ea știe să se adreseze lui Dumnezeu, iar El aude. El este acolo unde e nevoie de prezența Lui. Îl putem vedea sau simți cu ajutorul unor capacități sufletești. Studierea Cuvântului oferă claritate gândurilor noastre și ne luminăm în multe aspecte, inclusiv cu privire la Dumnezeu. Meditația la ceea ce am citit și contemplarea caracterului lui Hristos sunt cel mai bun antrenament pentru vederea noastră spirituală.

Provocare

Citește un capitol, oricare, din cartea Viața lui Iisus. Meditează apoi la ceea ce ai citit.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor