Făgăduința pentru azi – 16 decembrie

„Ei vor fi ai Mei, (…) Îmi vor fi o comoară deosebită în ziua pe care o pregătesc Eu. Voi avea milă de ei cum are milă un om de fiul său.” – Maleahi 3:17

Kashmirul, localitatea de unde vine strălucitoarea și prețioasa stofă atât de căutată de creatorii de modă, era denumit „raiul”. Acum poate fi numit iad din cauza condițiilor de viață și economice.

Multe locuri sunt o sursă de bogăție, dar nu arată ca niște zone bogate, înstărite. Mulți oameni dețin valori importante, însă nu arată la exterior ca niște oameni foarte bogați sau inteligenți. Nu întotdeauna ceea ce vedem la exterior coincide cu interiorul. Zonele bogate în resurse pot fi exploatate de oameni interesați numai de câștig, nu și de aspectul locului sau bunăstarea lui. În zonele cu cele mai multe resurse petroliere, spre exemplu, îi vei întâlni și pe cei mai bogați oameni ai planetei, dar și pe cei mai săraci. În orașele cu cei mai mulți bani și rulete, unde se câștigă enorm, îi vei găsi și pe cei mai decăzuți dependenți de alcool sau droguri. Nu întotdeauna bogăția materială sau intelectuală este ceva bun pentru toți. Există genii care trăiesc în ruină și pe stradă. Din acest motiv, este important să ne rugăm pentru înțelepciunea de a putea administra corect valorile noastre. Această înțelepciune vine numai de la Duhul lui Dumnezeu.

Provocare

Fă un inventar al valorilor tale (materiale sau intelectuale). Încearcă să vezi cât de bine administrezi ce ai.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor