Făgăduința pentru azi – 11 decembrie

„Mai bine să cauți un adăpost în Domnul decât să te încrezi în cei mari.” – Psalmii 118:9

Astăzi nimeni nu poate scăpa de supravegherea sateliților. Sistemele militare de spionaj pot vedea totul cu o precizie necruțătoare, la o apropiere de circa un metru. Ni se pot intercepta toate telefoanele. Putem fi urmăriți în deplasarea cu mașina sau când folosim aplicații conectate la orice rețea. Aparatele pe care le folosim sunt deja realizate în așa fel încât oricine poate fi găsit.

Când ne confruntăm cu diferite dificultăți, primul gând este să găsim pe cineva competent sau cu relații importante și să-i cerem ajutorul în rezolvarea problemei. Cu cât persoana pe care o cunoaștem este poziționată mai sus în societate, cu atât parcă suntem mai liniștiți și avem mai multă încredere în evenimentele prin care trecem. Cu toate acestea, nu sunt puține situațiile în care constatăm că oamenii, oricât de importanți și de binevoitori, au limitele lor. Chiar dacă au bani sau putere de decizie, nu pot controla probleme de sănătate sau de suflet la care nu pot avea acces. Din păcate, cele mai importante dificultăți ale noastre sunt dintre cele pe care oamenii nu le pot soluționa. Atunci realizăm că avem nevoie de intervenția Cuiva care știe tot și poate infinit mai mult decât un om. Iar avantajul este că în orice clipă Dumnezeu știe totul despre noi, știe unde suntem și cu ce ne confruntăm. Spre bucuria noastră, El nu va folosi acest lucru împotriva noastră ori ca să ne facă rău.

Provocare

Imaginează-ți că acum Dumnezeu te vede exact unde ești. Cum te simți? Confortabil sau îngrijorat?

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor