Făgăduința pentru azi – 10 decembrie

„Deci, dacă Fiul vă face slobozi, veți fi cu adevărat slobozi.” – Ioan 8:36

Unele plante au lujere lipicioase. Înfățișarea lor atrăgătoare îmbie insectele, care se trezesc lipite de tulpină. Odată capturată, insecta devine hrană pentru plantă, va fi acoperită de frunze și digerată.

Înainte de a cunoaște natura unor lucruri sau caracterul unor persoane, ne atașăm de ele, și apoi devine foarte greu, uneori pare chiar imposibil, să ne mai detașăm. Atașamentul poate veni treptat, dar, când dorim să încetăm relația cu o persoană sau cu un obicei care ne afectează, nu mai este chiar atât de simplu. Mai întâi ne găsim argumente să ne convingem că nu e chiar atât de gravă situația. Apoi, după mai multe încercări, simțim că nu avem voință atât de puternică și, de cele mai multe ori, ajungem să renunțăm la luptă. Ne lăsăm acoperiți de vinovăție și descurajare și acaparați de situația nefericită, considerând că nu mai există ieșire. Totuși, există Cineva care e mai puternic decât orice atracție și decât orice capcană în care ne-am prins singuri sau ne-a încătușat Satana. El a fost ispitit și atras în curse ca și noi, dar a rezistat. El cunoaște puterea ispitelor și știe că, fără ajutor din partea Lui, nimeni nu poate birui. Eliberarea de orice dependență, de orice obicei distructiv și de sub orice povară este posibilă numai prin El. Este nevoie să Îl chemăm iar și iar în ajutor. La astfel de rugăminți nu întârzie niciodată.

Provocare

Te sperie ceva din viața ta cu care te lupți și încă nu ai biruit? Roagă-te astăzi de mai multe ori, de fiecare dată când vine tentația sau când apar descurajarea și vinovăția.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor