Făgăduința pentru azi – 7 decembrie

„Dumnezeu mă încinge cu putere și mă povățuiește pe calea cea dreaptă.” – Psalmii 18:32

Te-ai întrebat cum e posibil ca o insectă care transportă polen de la un trandafir să aterizeze tot pe un trandafir și nu pe o margaretă? Ei bine, totul este organizat perfect de Creatorul lumii: anumite tipuri de flori atrag doar unele insecte, apoi insecta care gustă din nectarul unui trandafir vrea să-și completeze masa tot cu nectar de trandafir. Devine atașată de gustul respectiv și este într-un fel chiar specialistă în aroma specifică.

Întreaga noastră viață, cu toate aspectele ei complexe, e în atenția lui Dumnezeu. Creatorul nu doar că a realizat aducerea noastră pe lume, ci este preocupat în permanență de noi și ne-a înzestrat cu absolut tot ce era nevoie pentru o experiență deplină, nu doar pentru supraviețuire. El vrea să ne bucurăm de nuanțe, nu doar de culori, și vrea să ne bucurăm de gust, nu doar de cantitate. Așa cum peste tot în jurul nostru vedem detalii de o complexitate impresionantă, și în ființa noastră există abilități și capacități ce fac trăirile noastre foarte profunde. Când ajungem să-L cunoaștem pe Dumnezeu chiar și printr-o mică experiență, începem să înțelegem și să vedem iubirea Lui, atenția cu care ne tratează și devenim atrași de El. Începe să ne placă totul la El: caracterul Său, soluțiile Lui la probleme, bunătatea Lui etc. După ce Îl cunoaștem, este foarte greu să ne mai placă altceva și este imposibil să mai vrem un alt dumnezeu.

Provocare

Astăzi, e o zi potrivită să-I spui din nou lui Dumnezeu că vrei să fie prietenul și stăpânul tău.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video