Făgăduința pentru azi – 4 decembrie

„Ți-am pus înainte viața și moartea. (…) Alege viața, ca să trăiești.” – Deuteronomul 30:19

Planta numită „domnișoara”, sau „roua cerului”, din familia erbaceelor insectivore este fermecătoare, dar și extrem de periculoasă. Pare neajutorată și crește pe suprafața lacurilor, dar e suficient ca o insectă neatentă să se așeze pe zimții frunzelor că va fi devorată.

Fiecare loc în care ne oprim și orice lucru spre care privim are un impact asupra noastră, chiar dacă nu realizăm foarte mult acest lucru. În sine, orice privire, orice ascultăm mai mult decât din întâmplare și orice loc unde ne oprim în mod conștient sunt o alegere. Din alegerile noastre se constituie viața propriu-zisă.

Însumând alegerile pe care le facem, realizăm o tendință generală a vieții noastre. Nu întâmplările ne determină, ci alegerile conștiente. Din acest motiv este nevoie de multă atenție și chiar de puterea voinței ca să decidem gândindu-ne la relația noastră cu Dumnezeu. Gândul că El este implicat în tot ce decidem ne va face mai responsabili. Să ne întrebăm: Dacă iau decizia următoare, Dumnezeu mai poate rămâne lângă mine sau va trebui să mă părăsească (El nu poate să rămână acolo unde se întâmplă ceva rău, păcătos)? După ce îmi voi răspunde la această întrebare, îmi va fi ceva mai ușor să finalizez deciziile mele. Satana nu ne va ușura procesul de gândire, dar va ceda atunci când ne va vedea rugându-ne înainte de a face anumite alegeri.

Provocare

Ce decizii ai de luat astăzi? Nu uita să te rogi și să analizezi. Unde va fi Dumnezeu când decizi așa cum vrei?

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor