Făgăduința pentru azi – 1 decembrie

„Cine seamănă în firea pământească va secera din firea pământească putrezirea, dar cine seamănă în Duhul va secera din Duhul viața veșnică.” – Galateni 6:8

Rafflesia crește în Indonezia. Are flori roșii care degajă un miros rânced, insuportabil. Dar, cu toate acestea, există și insecte care caută înnebunite această duhoare. Vin de la distanțe considerabile ca să o găsească.

Mediul în care ne formăm caracterul și obiceiurile are o importanță foarte mare pentru noi. Din păcate, nu putem decide noi unde ne naștem și în ce condiții petrecem primii ani din viața noastră. Acei ani își pot pune amprenta pe toată personalitatea noastră. Însă nu e totul pierdut, iar în lumea lui Dumnezeu totul este posibil, chiar și reeducarea comportamentului, a personalității și a caracterului nostru. Îți amintești de doi dintre ucenicii Domnului care erau supranumiți „fiii tunetului” pentru că erau foarte grăbiți în reacțiile lor, aveau un comportament vulcanic? La finalul umblării lor cu Domnul, pe unul dintre ei îl supranumeau toți „ucenicul iubirii” (Ioan), iar fratele său (Iacov) a ajuns liderul bisericii primare. Psihologii poate nu le mai dădeau mari șanse de schimbare, însă Învățătorul a crezut în ei și i-a schimbat total. Lucrarea Duhului Sfânt a avut efect în viața lor.

Provocare

Tu ce supranume ai putea primi? Roagă-te ca Dumnezeu să facă schimbările potrivite în viața ta, prin puterea Duhului Sfânt.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video