Făgăduința pentru azi – 17 noiembrie

„Astfel, Dumnezeu ocrotește pe cel slab împotriva amenințărilor lor și-l scapă din mâna celor puternici.” – Iov 5:15

Un indicator bun despre cum va fi vremea sunt conurile de brad. Solzii acestora se deschid când aerul este uscat, prevestind vreme frumoasă, și se strâng atunci când urmează să plouă.

Schimbările sunt ceva obișnuit pentru noi. Mereu se schimbă câte ceva. Se schimbă condițiile meteorologice, se schimbă programa școlară sau profesorii, se schimbă colegii sau prietenii. Mereu ne confruntăm cu instabilitatea și cel mai mult ne dorim să putem ști dinainte ceea ce urmează să se schimbe. Vrem să nu fim luați prin surprindere, ci să avem un plan de rezervă. Avem ceea ce se numește intuiție. Se spune că femeile stau mai bine cu intuiția decât bărbații. Dar intuiția este ceva subiectiv. Ea poate fi mai dezvoltată sau nu, poate fi influențată de anumite experiențe sau tipare după care s-au mai petrecut lucrurile. Deci și acest dar al intuiției este supus schimbărilor sau variațiilor. În lumea naturală există anumite semne după care ne putem ghida, există anumite semne și în domeniul spiritual, așa cum există destule semne cu privire la finalul istoriei și revenirea Domnului. Din comoditate sau din ignoranță, nu observăm și nu dăm importanță acelor indicii și e posibil ca evenimentele ce se vor derula în viitorul apropiat să ne ia prin surprindere. Ar fi mare păcat, mai ales că știm multe lucruri dinainte.

Provocare

Spune-I lui Dumnezeu de ce ți-e teamă și roagă-L să te ocrotească.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor