Făgăduința pentru azi – 9 noiembrie

„Soarele tău nu va mai asfinți și luna ta nu se va mai întuneca, căci Domnul va fi Lumina ta pe vecie.” – Isaia 60:20

De la Soare vin pentru Pământ căldura, lumina și energia. Și totuși Soarele nu este decât o stea printre miliarde de alte stele. În realitate, Soarele este ca o imensă bombă care explodează continuu. Astfel se produc binefăcătoarele raze aurii.

Aproape întotdeauna aparențele sunt departe de realitate. Suntem uneori înșelați în impresiile noastre. Primim daruri și lucruri bune și suntem tentați să apreciem mai mult mesagerul decât pe dătător. Obținem lucruri sau poziții dorite în societate și avem impresia că meritele noastre sau relațiile noastre au adus reușita, fără să fie întotdeauna adevărat. Uneori, câștigăm ceva doar pentru că altcineva a pierdut. Obținem un loc numai pentru că alte două persoane s-au luptat între ele. Sau, pur și simplu, întâmplarea, conjunctura poate fi în avantajul nostru. Însă, de cele mai multe ori, binecuvântările pe care le primim vin de la Dumnezeu prin diferite mijloace găsite de El: sub formă de cadouri, sub formă de oportunități, ca niște recompense ori ca răspunsuri directe la cererile noastre. Ni se întâmplă destul de des să nu trecem dincolo de momentul primirii acestor binecuvântări și să nu-I mulțumim cu toată inima Dătătorului real. Ce diferență ar fi în viața noastră dacă am recunoaște că totul este din mâna Lui!

Provocare

Identifică ce daruri ai primit de la Dumnezeu în ultima săptămână! Mulțumește-I măcar acum.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor