Făgăduința pentru azi – 7 noiembrie

„Să nu vi se tulbure inima. Aveți credință în Dumnezeu și aveți credință în Mine.” – Ioan 14:1

„Cine să îndrăznească să ne oprească să-I dăm slavă lui Dumnezeu, fie și cu glas tare, când avem o astfel de nădejde, încărcată de nemurire și plină de slavă?” – Ellen White

Există forțe de neoprit. Multe dintre aceste forțe ne sperie și induc sentimentul că trebuie să fie evitate. Oamenii se tem de puterea lui Satana, se tem de fenomenele naturale extreme și de puterile politice corupte. Dar există și forțe absolut speciale, puse chiar la îndemâna noastră și menite să realizeze planul lui Dumnezeu pentru noi. Puterea iertării, spre exemplu, sau puterea iubirii, care trece orice barieră. Credincioși fiind, suntem mânați de aceste forțe venite din partea lui Dumnezeu și, atâta timp cât alegem ca ele să ne guverneze viața, nu există motive să ne temem că răul ar putea prelua controlul. Câtă vreme noi stăm de partea Mântuitorului și ne alimentăm inima cu iubire și credință, nimic nu poate deturna relațiile noastre și legământul nostru. Nimic din afara noastră nu poate să strice relația cu Dumnezeu și nu ne poate opri din a manifesta față de El admirație, încredere și ascultare. De fapt, zi de zi, prin alegerile noastre, noi demonstrăm că putem rămâne copiii Lui.

Provocare

Gândește-te că nu există o forță mai mare decât iubirea lui Dumnezeu. Ajută pe cineva dintre cei pe care îi întâlnești azi să vadă această iubire.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor