Făgăduința pentru azi – 5 noiembrie

„Și pacea lui Dumnezeu (…) vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus.” – Filipeni 4:7

Thomas Edison are mai mult de 1 300 de invenții brevetate în SUA și în alte țări. El și-a stabilit o „fabrică de invenții”, un laborator industrial de invenții, în care și-a propus să producă o invenție la fiecare 10 zile. Într-o perioadă de 4 ani, el a obținut 300 de brevete, ceea ce înseamnă o invenție la 5 zile!

Modul de a descoperi lucruri și informații utile folosit de Dumnezeu este inspirația. I-a inspirat pe scriitorii Bibliei, dar nu S-a limitat numai la aspectele spirituale ale vieții, ci i-a ajutat pe oameni să înțeleagă și să dezvolte toate domeniile existenței: domeniul sănătății, al educației, al artei, al administrației și al științei. El a pus înțelepciune și viziune în mintea unor oameni pasionați, iar rezultatul a fost în foarte multe cazuri progresul incontestabil. Se pare că, în timp ce păcatul și abuzurile oamenilor au deteriorat planeta și condițiile de viață, El a inspirat progresul științific pentru a contracara distrugerea, îmbolnăvirea și degradarea moralității. Fără intervenția Lui, suferința oamenilor ar fi ajuns insuportabilă. Iată așadar că pentru Dumnezeul nostru suntem importanți cu toate aspectele vieții și ne poartă de grijă pe toate planurile. Prin urmare, nu exagerăm cu nimic dacă Îi cerem ajutorul atunci când ne pregătim pentru un examen la școală sau facultate; când ne pregătim pentru o sarcină profesională sau pentru decizii în ce privește sănătatea noastră. Suntem la fel de importanți și ascultați când venim cu orice fel de cereri înaintea Lui, nu doar cu cereri de iertare sau de ordin spiritual.

Provocare

Cere-I ajutorul astăzi în activitățile acestei zile, în mod concret.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor