Făgăduința pentru azi – 2 noiembrie

„El va șterge orice lacrimă din ochii lor (…) Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere.” – Apocalipsa 21:4

Pentru cunoscători există unele semnificații când vine vorba de monumente. Dacă statuia unei persoane călare are ambele picioare din față ale calului în aer, atunci persoana a murit în luptă. Dacă doar un singur picior din față al calului este ridicat, atunci persoana a murit ca urmare a unei răni căpătate în bătălie. Dacă toate picioarele calului sunt pe pământ, atunci persoana a murit de cauze naturale.

Deși pe noi ne afectează foarte mult modul în care cineva își încheie viața, pentru Dumnezeu, cel mai important lucru este dacă o persoană a ales să fie în familia Lui sau a vrăjmașului, Satana. Unii dintre noi ne zbatem să obținem decorații, premii, diplome și diverse distincții. Nu avem cine știe ce avantaje din aceste distincții, dar orgoliul nostru este satisfăcut și uneori ne lăsăm impresionați chiar și de o înmormântare fastuoasă. „Post-mortem” se numesc aceste lucruri. Numai că orice este post-mortem nu mai are nicio legătură cu persoana în cauză, nici măcar orgoliul nu mai e atins. Încurajarea pentru noi este că planul Salvatorului nostru este acela ca viața pe care o pregătește pentru cei ce își doresc să fie cu El să nu mai aibă momente de durere, temeri sau lipsuri. Orice motiv de întristare și orice lacrimă vor dispărea. Iar lucrul și mai important este că, încă de aici și de pe acum, putem experimenta acest fel de liniște dacă alegem cu toată inima noastră să rămânem clipă de clipă lângă Dumnezeu.

Provocare

Știi pe cineva care are un motiv să plângă? Fă în așa fel încât în mod discret să îi fii alături cu o încurajare.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor