Făgăduința pentru azi – 1 noiembrie

„Dar cetățenia noastră este în ceruri, de unde și așteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos.” – Filipeni 3:20

Cuvântul „cimitir” vine din grecescul koimetirion, care înseamnă „dormitor”. În Biblie, moartea este prezentată ca un somn până la judecata finală, cu diferența că cei morți nu visează și nu știu nimic. Un fel de odihnă absolută.

Pașaportul este acel document de identitate pe care îl folosește oricine când părăsește țara. Interesant este că în interiorul țării nu te ajută prea mult pașaportul, ci doar atunci când pleci. Pentru un om este foarte importantă cetățenia. Cetățenii anumitor țări sunt mai avantajați și pot circula fără opreliști, iar, dacă se ivește o problemă, statul ai cărui cetățeni sunt depune eforturi uriașe pentru ajutorarea și salvarea lor. Această viață, pe această planetă degradată și cu foarte multe dezechilibre, este un fel de tranzit către adevărata viață și către adevărata țară – Împărăția lui Dumnezeu. Cetățenia pentru această Împărăție se alege și se primește încă de aici. Cu alte cuvinte, sfârșitul vieții pe pământ ar trebui să ne găsească deja declarați cetățeni ai cerului. Prețul plătit de Fiul lui Dumnezeu este prețul pentru ca noi să putem deveni membri ai Țării lui Dumnezeu. Nimeni nu este forțat, dar oricine vrea și Îi cere poate primi această calitate. Trecerea prin mormânt este doar o perioadă de așteptare până când Mântuitorul va instaura pe deplin Împărăția Lui.

Provocare

Verifică toate actele tale și fii atent la termenul lor de valabilitate. Ia măsuri din timp dacă vreunul se apropie de data expirării.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor