Făgăduința pentru azi – 26 octombrie

„Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.” – Efeseni 2:8

Costumul lui Spiderman, care îi permite celui care-l poartă să escaladeze pereții clădirilor, chiar ar putea fi realizat, potrivit BBC, dintr-un latex foarte lipicios. Dar tot un costum rămâne și ar putea fi folosit cel mult în mod experimental, departe de ideea stiințifico-fantastică ce stă la baza celebrului film.

Multe dintre ideile ce stau la baza filmelor sunt în realitate rodul nu doar al imaginației, ci și al dorinței omului de a depăși limitele existenței actuale. Tot ce acum este imposibil și imaginabil poate deveni un vis pentru realizarea căruia mințile iscoditoare caută soluții. Imposibilul este un fel de atracție permanentă a omului muritor. Deși este conștient că, prin posibilitățile de acum, șansele sunt aproape egale cu zero, omul experimentează tot felul de lucruri. Deocamdată doar posibilitățile digitale permit trecerea barierei imposibilului, dar chiar și numai acest pas este un fel de speranță că într-o zi se va putea mai mult. Dacă este să dăm crezare cuvintelor lui Dumnezeu, atunci nu ar fi o nebunie să credem în mai mult. Darul de a crede orbește în ceva ce pare imposibil nu este o caracteristică a omului, oricât de religios ar fi, ci este ceva ce se primește chiar de la Dumnezeul imposibilului. Pentru că sămânța credinței nu crește din firea omului, Creatorul a ales să pună în inima noastră acest dar.

Provocare

Fă o scurtă listă cu acțiunile lui Dumnezeu care au întărit credința ta.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor