Făgăduința pentru azi – 19 octombrie

„Vă veți bucura și vă veți veseli pe vecie pentru cele ce voi face. Căci voi preface Ierusalimul în veselie și pe poporul lui, în bucurie.” – Isaia 65:18

Primul planor proiectat vreodată a fost cel al lui Leonardo da Vinci. Însă acest planor nu a fost folosit niciodată de constructorul său. S-au găsit doar schițele. Tot el a început proiectările și pentru parașută, elicopter, elice. Nu s-a bucurat însă nici de reușita aplicării acestor proiecte, nici de recunoașterea prea clară a valorii acestora.

E mare lucru ca în viața noastră să găsim satisfacție de pe urma unor eforturi sau a unor idei. Este fericit cel care își propune să realizeze ceva și are succes în realizările sale. Se bucură de fiecare etapă și apoi sărbătorește finalizarea a ceea ce a început. Dar în realitatea noastră reușim în cele mai bune cazuri să începem ceva important ori să terminăm ceva început de alții înaintea noastră. Ne trebuie lepădare de sine să continuăm ceva proiectat și început de alții, așa cum ne trebuie modestie și umilință să predăm mai departe unele acțiuni gândite și începute de noi. Dacă această lume stă de multe ori pe loc, este din cauză că prea puțini aleg să colaboreze la proiecte de lungă durată. Din fericire, atunci când Îl luăm ca partener, Dumnezeu ne ajută să finalizăm activități și chiar planuri mărețe. El Se bucură de reușitele noastre mai mult decât noi. Ar fi încântat dacă noi am fi mai puțin orgolioși și egoiști.

Provocare

Sărbătorește un proiect pe care altcineva, nu tu, a reușit să-l finalizeze, deși tu ai fost implicat la început. Felicită-l pe cel ce a terminat.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video