Făgăduința pentru azi – 16 octombrie

„Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri.” – Filipeni 4:6

Întotdeauna se scrie un răspuns de mulțumire atunci când primești un cadou, iar cel care ți-l dăruiește nu este lângă tine pentru a-i mulțumi direct (de pildă cel care-ți trimite un pachet prin poștă sau prin intermediul altcuiva, atunci când nu poate veni personal). Răspunsul de mulțumire nu numai că-i va transmite persoanei recunoștința ta, ci și confirmarea că ai primit cadoul.

În relația noastră cu Dumnezeu poate că cel mai mult lipsește recunoștința reală, mulțumirea din toată inima. De obicei folosim expresii de mulțumire la începutul rugăciunilor, dar sunt doar automatisme peste care trecem rapid cu gândul la cererile pe care vrem să I le aducem. Mulțumirea autentică spune precis pentru ce și în acest fel confirmă că cel care mulțumește recunoaște primirea unui dar sau a unui răspuns. Nu doar pentru Dumnezeu este important să realizăm conștient că am primit ceva de la El, ci și pentru noi. Dacă știm că am primit răspunsuri la anumite cereri sau daruri pe care nu le speram, însă au venit, acest lucru va conta foarte mult în experiențele viitoare și va întări încrederea noastră în bunătatea Lui. Nu este o simplă formalitate, ci este un mod clar de conștientizare a lucrării lui Dumnezeu pentru noi. În plus, o inimă recunoscătoare devine optimistă și încrezătoare, dar și mai deschisă față de alte binecuvântări posibile.

Provocare

Dacă ai primit un dar sau un ajutor de la cineva, scrie-i un mesaj de mulțumire chiar acum.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor