Făgăduința pentru azi – 9 octombrie

„Să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.” – Ioan 16:33

Atunci când ne lovim într-un loc anume din zona cotului, resimțim o durere acută. Aceasta este din cauza faptului că pe aici trece nervul cubital, poziționat de-a lungul osului humerus. Se consideră că aceasta ar fi o scurtă formă de paralizie, care trece în secunda următoare.

Situațiile neprevăzute și nefericite pe care le trăim se numesc necazuri. Necazul este un fel de lovitură foarte dureroasă pentru sufletul nostru și parcă de fiecare dată când apare este exact în zona aceea din viața noastră unde suntem cel mai vulnerabili sau în acea perioadă când deja suntem în dificultate. Oamenii mai spun că „necazul nu vine niciodată singur”. Avem sentimentul că toate relele s-au adunat pe capul nostru și avem impresia că ne vom prăbuși. Un mare punct de ajutor este faptul că Mântuitorul a experimentat înaintea noastră suferințele prin care trecem, iar acest lucru ne încurajează. Pe de o parte știm că Cineva a trecut pe acolo înainte de noi, dar și faptul că El a biruit, deci e posibilă biruința și în cazul nostru, evident cu ajutorul Lui. O idee foarte bună ar fi să nu pornim singuri prin necazuri, ci să Îl rugăm stăruitor pe Cel ce a trăit durerea să vină cu noi, iar El nu va întârzia să ne ajute.

Provocare

Știi pe cineva care trece acum printr-un necaz? Roagă-te pentru acea persoană și trimite-i un mesaj cu o făgăduință încurajatoare.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor