Făgăduința pentru azi – 29 septembrie

„Este oare ceva prea greu pentru Domnul?” – Geneza 18:14

El Cactus Andante este o plantă care „merge”. Acest cactus are drept picioare nişte umflături ciudate, acoperite cu ghimpi, care se pot mişca foarte încet. Foloseşte umiditatea atmosferei, şi nu pe cea a solului. Îşi poate schimba poziţia.

Numai când privim în urmă la viaţa noastră putem constata că am avut parte de multe miracole. Poate că la momentul când s-au întâmplat nu am fost în stare să realizăm minunea, dar, mai târziu, analizând totul, am înţeles că Dumnezeu a lucrat. El a închis unele uşi, deschizând altele. El a oprit anumite planuri pentru a ne arăta altele cu mult mai înalte. Am pierdut un autobuz ca să prindem un avion, şi exemplele pot continua. De obicei, ceea ce face Părintele nostru pare imposibil şi, dacă nu am fi trăit acele experienţe, nu am putea crede. Din păcate, noi vânăm doar lucrurile şi întâmplările senzaţionale, bune de povestit la TV sau de transpus în scenarii de film. Ignorăm sau minimalizăm experienţe care au prea mult natural sau nu au nimic şocant, le considerăm banale, deci le trecem cu vederea. De aceea uneori El îngăduie în viaţa noastră evenimente complexe, în care Îl rugăm să intervină, pentru ca apoi acele momente să devină reper pentru experienţele de mai târziu.

Provocare

Ia gândeşte-te la o „banalitate” care nu poate fi o simplă coincidenţă sau întâmplare. Vezi cum a lucrat Dumnezeu şi fii recunoscător!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor