Făgăduința pentru azi – 22 septembrie

„Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!” – Isaia 65:24

Distanţele din spaţiu se calculează în funcţie de viteza luminii (300 000 km/s), astfel că steaua pe care o vedem acum este de fapt apărută de foarte mult timp sau chiar dispărută. Lumina Soarelui ajunge la noi în 8 minute. Prin urmare, e posibil ca imaginea văzută de noi să nu mai reprezinte ceva ce există, ci un lucru dispărut de ceva vreme.

Atotştiinţa lui Dumnezeu este acea calitate a Sa care face ca, în unele situaţii, rugăciunile noastre să primească răspunsuri pe loc. El nu are nevoie de un dosar cu informaţii pentru a cunoaşte nevoile şi pentru a putea să reacţioneze. Dumnezeu poate să fie proactiv; El poate preîntâmpina evenimentele din viaţa noastră şi are deja pregătite soluţii la orice ar trebui rezolvat. Din acest motiv, ar fi înţelept să nu-L considerăm neinformat pe Dumnezeu, ci să venim înaintea Lui ca în faţa cuiva care ştie deja situaţia. Să Îi cerem doar ca El să ofere soluţia pregătită deja. Va fi mult mai scurt timpul de aşteptare şi ne vom demonstra astfel încrederea în El.

Practic, rugăciunile noastre nu Îl informează pe Cel care ştie totul, ci mai degrabă Îi dau dreptul şi creează ocazia ca El să intervină în viaţa şi în problemele noastre. Roagă-te aşadar pentru problemele tale Aceluia care cunoaşte deja totul. Este gata să-ţi răspundă.

Provocare

Aminteşte-ţi o rugăciune la care ai primit un răspuns în mod foarte clar, fără dubii. Foloseşte acea rugăciune ca reper pentru convingerile tale că lui Dumnezeu Îi pasă.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor