Făgăduința pentru azi – 17 septembrie

„Cei ce cunosc Numele Tău se încred în Tine, căci Tu nu părăseşti pe cei ce Te caută, Doamne!” – Psalmii 9:10

Alimentaţia deficitară şi înaintarea în vârstă sunt cele mai întâlnite cauze ale îngălbenirii dinţilor. Sucurile pe bază de îndulcitori pot lăsa semne pe dinţii tăi, vizibile nu imediat, ci în timp. De asemenea, un dinte căruia i-a fost extras nervul se îngălbeneşte în timp, pentru că el, practic, nu mai are viaţă.

Când o plantă sau o fiinţă moare, începe procesul de transformare în nimic. Un copac fără viaţă se usucă şi devine maroniu, apoi negru, şi se transformă în putregai. O parte a corpului, dacă rămâne fără viaţă, se usucă ori se descompune, dar afectează şi alte părţi. Chiar şi un simplu dinte, dacă este golit de nerv şi moare, va avea efecte asupra procesului de alimentaţie şi implicit asupra întregului organism. Oamenii trăiesc fără anumite părţi ale corpului, dar trebuie să fie atenţi la dezechilibrele pe care trebuie să le rezolve cu un regim special de alimentaţie, efort şi odihnă, iar uneori şi medicamente. Pentru un om, prezenţa lui Dumnezeu înseamnă viaţă. Cine se depărtează de El devine o fiinţă uscată şi se va deteriora în timp. Deşi despărţirea de Dumnezeu nu se observă în clipa în care se petrece, după puţin timp, se vor vedea efectele şi dovada că viaţa a dispărut. Dacă astăzi greşim, poate fi găsit răspunsul în ruperea legăturii noastre cu Dumnezeu.

Provocare

Refă astăzi legământul tău de prietenie cu Dumnezeu. Spune-I că vrei să facă parte din nou din viaţa ta.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor