Făgăduința pentru azi – 16 septembrie

„Căci Tu binecuvântezi pe cel neprihănit, Doamne, şi-l înconjori cu bunăvoinţa Ta cum l-ai înconjura cu un scut.” – Psalmii 5:12

Stratul de ozon care protejează Pământul este mereu subţiat prin folosirea freonului la diferite instalaţii şi dispersarea lui în atmosferă. Dacă acest factor ar fi controlat şi redus, atmosfera are capacitatea de a se reface într-un timp relativ scurt. În general, instalaţiile de frig şi aer condiţionat produc cele mai mari emisii de freon prin pierderile ca urmare a defecţiunilor.

Când Îi cere lui Dumnezeu să-l ocrotească, omul face acest lucru recunoscându-L ca stăpân sau prieten. Relaţia pe care o agreează omul Îi dă posibilitatea lui Dumnezeu să aducă binecuvântări ca şi cum ar face acest lucru pentru cineva din familia Lui. Fără a avea o relaţie conştientă cu Dumnezeu, noi Îl limităm mult în acţiunile Lui şi Îl oprim din binecuvântările pe care ar fi dispus să ni le ofere. El nu face părtinire sau favoritisme, binecuvântându-i pe cei care Îi sunt credincioşi, ci, respectând dreptul nostru de alegere, El nu poate aduce fără solicitarea sau acordul nostru nimic, nici măcar lucrurile bune. Altfel, acuzatorul de Satana L-ar învinui că nu respectă liberul-arbitru al omului. Deci, dacă îţi doreşti binecuvântare şi ocrotire, spune-I lui Dumnezeu acest lucru explicit, nu pentru că El nu ştie, ci pentru că trebuie să ştie şi toţi ceilalţi martori din univers.

Provocare

Vezi ce aparat din casa ta funcţionează cu defecţiuni. Repară-l. Orice aparat defect produce efecte asupra mediului şi bugetului tău.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor