Făgăduința pentru azi – 11 septembrie

„Dumnezeul lui Israel dă poporului Său tărie şi mare putere.” – Psalmii 68:35

Merele, nu cofeina (cafeaua), sunt mai eficiente să ne trezească dimineaţa. Chiar şi un pahar cu apă plată poate avea efect de trezire. Dar oamenii preferă pentru acelaşi scop lucruri mai scumpe şi mai controversate. Sunt multe alte situaţii în care noi alegem varianta costisitoare şi ocolitoare când simplitatea este mult mai la îndemână.

Este o vreme când industria energizantelor a explodat. De la cei care merg zilnic la o sală de sport şi până la şoferii care vor să nu adoarmă la volan, majoritatea oamenilor folosesc băuturi energizante. Se ştie că aşa-numita energie pe care aceste băuturi o oferă este doar o senzaţie de scurtă durată, care impresionează şi minte creierul nostru, făcându-l să creadă că e foarte treaz şi capabil. În realitate, omul nu are nişte puteri ieşite din comun, care stau undeva într-o cămară şi doar energizantul are cheia. Puterea este atâta câtă este şi, dacă o consumăm fără să punem nimic în loc, vom ajunge la epuizare. Prin urmare, decât să ne minţim cu ceva foarte costisitor, mai bine am avea grijă să tot completăm în mod sănătos energiile pe care le consumăm. Odihna din timpul nopţii, spre exemplu, este o cale foarte bună şi sigură de a prinde putere. Alimentele din cereale sunt o altă cale sigură. Apa este cea mai sigură băutură.

Provocare

Taie astăzi de pe lista ta de cumpărături măcar un aliment sau o băutură aşa-zis energizantă. Cumpără de aceiaşi bani fructe.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video