Făgăduința pentru azi – 10 septembrie

„«Eu Însumi Îmi voi paşte oile, Eu le voi duce la odihnă», zice Domnul Dumnezeu.” – Ezechiel 34:15

În medie, stomacul digeră o masă bogată în grăsimi în 6 ore, în timp ce pentru o masă bogată în carbohidraţi îi sunt necesare doar 2 ore. Durata medie a digestiei în intestinul subţire este de 3 până la 5 ore. În intestinul gros, mâncarea este apoi digerată între 4 ore şi 3 zile. Iată încă un motiv pentru care
este importantă dieta noastră.

Este o mare diferenţă între a face personal un lucru şi a delega pe cineva. Spre exemplu, cunosc un mecanic sau un croitor foarte bun. Merg la el cu toată încrederea şi apelez pentru un serviciu, dar, spre surprinderea mea, meşterul foarte priceput nici nu se atinge de ceea ce eu am adus, ci deleagă pe unul dintre angajaţii lui. Nu-i aşa că e o mare diferenţă? Când vine vorba despre Dumnezeu, El promite că personal se va preocupa de noi şi de trebuinţele noastre. El face planul, El desfăşoară operaţiunile şi El răspunde de siguranţa noastră. Ce poate fi mai special decât un Dumnezeu atotputernic ce nu pasează viaţa mea altcuiva, ci El Însuşi are totul sub control şi nimic din ce se întâmplă cu mine nu Îi este necunoscut.

Dacă aşa stau lucrurile, de ce să nu Îi permit să îmi prescrie un regim de viaţă potrivit pentru mine şi conform cu planurile Lui.

Provocare

Fă o revizuire a stilului tău de viaţă şi vezi ce anume este nesănătos pentru trupul sau mintea ta. Renunţă la acel lucru.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video