Făgăduința pentru azi – 8 septembrie

„M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei; mi-a pus picioarele pe stâncă şi mi-a întărit paşii.” – Psalmii 40:2

Cea mai joasă porţiune de uscat de pe Pământ este ţărmul Mării Moarte, care se găseşte la 400 de metri sub nivelul de referinţă.

Fiecare dintre noi are în memorie un moment păstrat secret, o situaţie pe care o poate considera cel mai de jos punct al vieţii lui. Este acea experienţă negativă la care nu ne-am fi gândit vreodată că am putea ajunge; ne spuneam că nouă nu ni se poate întâmpla. Dar, cu toate pariurile personale, am căzut până la acel punct, iar acolo am trăit sentimentul că nu ne mai putem ridica niciodată.

În bunătatea Lui, Dumnezeu ne-a întins o mână prin Duhul Lui sau printr-un prieten şi ne-a smuls din disperare, ne-a scos la lumină. Acum privim în urmă şi Îi suntem recunoscători. Din nefericire, există şi recăderi şi de fiecare dată parcă e un pas mai jos. Dumnezeu vine iar şi iar, ne întinde mâna şi ne scoate la suprafaţă. Singura soluţie este să Îl rugăm la fiecare pas să nu ne dea drumul la mână, fiindcă, prin puterile noastre, nu suntem în stare să ne ţinem de mâna Lui. Astfel, chiar dacă vom fi dependenţi clipă de clipă de protecţia Lui, vom fi asiguraţi şi vom rămâne lângă El.

Provocare

Rememorează momentele tale de regres; vezi până unde ai fost cel mai jos. Roagă-te şi mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru ajutor.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor