Făgăduința pentru azi – 6 septembrie

„«Dar te voi vindeca şi îţi voi lega rănile», zice Domnul.” – Ieremia 30:17

Un calmant natural de şase ori mai puternic decât morfina este prezent în saliva umană. Substanţa, botezată opiorfină, poate contribui la crearea unor calmante la fel de eficiente ca morfina, însă fără a crea dependenţă, aşa cum se întâmplă în cazul medicamentelor tradiţionale.

În lumea în care trăim ar fi absurd să nu beneficiem de toate descoperirile ştiinţifice pe care chiar Dumnezeu ni le-a oferit dându-i omului acces la informaţii altădată necunoscute. Progresul în domeniul medicamentelor sau al tehnicii medicale este un mare câştig pentru fiecare om, fiindcă toţi avem nevoie, mai devreme sau mai târziu, de o intervenţie medicală. Interesant este că Dumnezeu a pus în noi încă de la creaţie sisteme proprii de protecţie şi vindecare. Aşa se explică de ce nu ne doare ceva tot timpul. Dar se constată că unele substanţe produse chiar de corpul nostru pot fi replicate în laborator şi au efect de tratare a unor suferinţe. Ceea ce este sigur e că lui Dumnezeu nu-I place să ne vadă suferind, deşi, acordându-ne libertate deplină în decizii, noi ne asumăm consecinţele alegerilor noastre sau interferăm cu deciziile greşite ale altora. Din fericire, speranţa noastră pentru salvare şi vindecare este la El.

Provocare

Vezi ce medicamente pot fi înlocuite cu tratamente simple produse acasă.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video