Făgăduința pentru azi – 4 septembrie

„Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.” – Ioan 10:10

O mie de persoane renunţă zilnic la fumat. Vrei să afli cum? Prin moarte.

Lupta cu patimile şi slăbiciunile noastre este cea mai grea luptă. De regulă ne alegem cu un obicei pe care l-am învăţat de la prieteni sau l-am descoperit singuri. Iniţial nu ne este foarte clar dacă ceea ce facem este bine sau rău. Apoi, când în sfârşit recunoaştem faptul că este ceva păcătos, ne consolăm cu ideea că putem renunţa la obiceiul distructiv oricând vrem. Numai că încercarea noastră de a face o schimbare ne descoperă că suntem dependenţi deja şi că nu e chiar așa uşor de renunţat. Încep lupta şi căderile, şi iar noi decizii, şi iar noi înfrângeri, până când cei mai mulţi capitulează, decid că nu se poate sau că oricum nu mai avem iertare şi se dau bătuţi. În acest punct, Satana jubilează. El este cel ce ne tot şopteşte şi vrea să ne convingă să nu mai luptăm, minţindu-ne că, după ce am repetat o greşeală de atâtea ori, nu mai există speranţă. Dar Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că recidiva este unul din paşii spre vindecare („cel neprihănit de şapte ori cade şi se ridică” – numărul nu reprezintă o limită, ci este un simbol).

Dacă te lupţi de multă vreme cu un păcat sau cu un obicei distructiv ori o slăbiciune care te domină, nu te lăsa pradă minciunilor lui Satana; crede-L pe Dumnezeu, care promite iertare dacă ne mărturisim păcatul. Cere iar şi iar iertare şi putere la fiecare pas.

Provocare

Ridică-te şi mergi înspre Dumnezeu, nu-I întoarce spatele.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video