Făgăduința pentru azi – 3 septembrie

„Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi.” – Ioan 14:18

Cometa Haley se întoarce la fiecare 76 de ani. Astronomii calculează cu precizie traseul şi fac pregătiri serioase. Deschid telescoapele imense şi permit vizitarea pentru familii, mai ales pentru copii.

Când S-a înălţat la cer, Mântuitorul le-a lăsat ucenicilor promisiunea că va reveni. A indicat şi semnele care vor anunţa apropierea evenimentului, pentru ca aşteptătorii Lui să se poată pregăti. Unii au exagerat, făcând calcule şi stabilind date. Alţii au decis că nu e cazul să mai aştepte, oricum se pare că întârzie. Cei care sunt totuşi conştienţi că El Se va întoarce se împart în două categorii cel puţin: unii se bucură şi au emoţiile care motivează, iar alţii sunt îngrijoraţi, presimt că nu va fi o zi prea senină. Aceştia din urmă nu au o relaţie de prietenie cu Mântuitorul, astfel că nu îşi doresc să aibă loc acest eveniment prea curând.

Pentru creştinii sinceri, revenirea Lui pe norii cerului este la fel de fericită cum e pentru copii întoarcerea mamei după o lungă absenţă. Chiar dacă nu se consideră perfecţi, ei ştiu că El a iertat totul şi e gata să Îşi ia copiii acasă.

Chiar şi copiii care nu au fost foarte cuminţi îşi doresc în sinea lor întoarcerea părinţilor, deşi nu ştiu care va fi reacţia lor în momentul revederii. Ce om care se simte răscumpărat prin jertfa lui Isus ar mai sta pe gânduri când se apropie cea mai importantă întâlnire din viaţa lui? Tu din ce categorie simţi că faci parte?

Provocare

Dacă e posibil, vizitează-i pe părinţii tăi şi povesteşte-le cât de mult te bucurai când se întorceau acasă. Dacă nu-i poţi vizita, transmite-le un mesaj din inimă.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor