Făgăduința pentru azi – 31 august

„«Dar te voi vindeca şi îţi voi lega rănile», zice Domnul.” – Ieremia 30:17

În vechime se ştia că unui om care are febră este bine să i se dea ceai de coajă de salcie. Leacul era foarte eficient, deşi nu se ştia că medicamentul era un fel de aspirină lichidă. Ceaiul respectiv conţinea acidul acetilsalicilic, ceea ce înseamnă de fapt aspirina de azi.

Gândeşte-te că evoluţia medicinei s-a făcut foarte lent şi cu precădere în laboratoarele moderne s-au descoperit şi dezvoltat medicamentele cunoscute. Dar, înainte de medicina modernă, omenirea a trăit vreo câteva mii de ani, şi totuşi, în multe cazuri, media de vârstă era destul de înaintată. Care este explicaţia? Cum se tratau bolile din acele vremuri? Istoricii prezintă frânturi şi uneori e greu să înţelegem procesul respectiv.

Cert este că Dumnezeu, folosindu-Se de instinctul omului sau de curiozitatea lui de a încerca diverse lucruri, l-a îndreptat spre soluţiile şi tratamentele naturale. În bunătatea Lui, ne-a înconjurat cu absolut tot ce avem nevoie. Din nefericire, acţiunile noastre au grăbit procesul de degradare a planetei şi implicit al fiinţei noastre, iar Dumnezeu a grăbit şi El ritmul descoperirilor în domeniul vindecării. Însă, în toate situaţiile, El ne aşteaptă cu vindecarea pe toate planurile. Rugăciunea Îi dă ocazia să intervină vindecător.

Provocare

Caută o agendă medicală sau un manual de fitoterapie şi vezi ce remedii naturale poţi folosi în locul unor medicamente cu efecte secundare toxice.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor