Făgăduința pentru azi – 27 august

„Dacă vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tău, (…) dacă vei asculta de poruncile Lui (…), nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni, căci Eu sunt Domnul, care te vindecă.” – Exodul 15:26

Atmosfera noastră depinde de arbori. Din 1950, Pământul a pierdut peste jumătate din suprafaţa sa de arbori. Pentru a curăţa aerul de poluarea generată de maşini şi de industrie, avem nevoie de o pătură de arbori de mărimea Statelor Unite. Prin distrugerea pădurilor, omul comite suicid. Se pare că organizaţiile de protejare a mediului pierd bătălie după bătălie în faţa oamenilor politici şi a bogaţilor din industrie, pentru care doar aspectul financiar contează.

Dumnezeu ne promite ocrotire şi binecuvântare. La prima vedere, promisiunile Lui par condiţionate în aşa fel încât sunt imposibil de împlinit. Dar ceea ce El pretinde de la noi este să rămânem în acea situaţie în care El are acces la viaţa noastră şi poate să intervină cu binecuvântări în continuare. Dacă noi alegem să rupem legătura cu El, nu va veni niciodată cu forţa pe un teren unde nu mai este ales şi primit. Pentru că vrea să fie ajutorul nostru, are nevoie ca noi să ne comportăm în aşa fel încât prezenţa Lui să fie legitimă şi bine-venită. Păzirea poruncilor de fapt acest lucru îl dovedeşte: vreau să trăiesc în aşa fel, încât Tu să poţi locui în viaţa mea. Nu trebuie să ne sperie poruncile Lui, pentru că sunt menite să ne ocrotească.

Provocare

Dacă ai posibilitatea, plantează un arbore, cumpără şi îngrijeşte o plantă.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video