Făgăduința pentru azi – 26 august

„Să ştiţi că Domnul Şi-a ales un om pe care-l iubeşte.” – Psalmii 4:3

„Dacă există un sens al vieţii, atunci EA (dragostea) este sensul, dacă nu, EA ar trebui să fie.” – Octavian Paler

Cel mai frumos lucru care se poate întâmpla cuiva este acela de a fi ales. Faptul că cineva atât de important cum este Dumnezeu te alege nu poate fi comparat cu nimic. Dar există ceva şi mai special; alegerea este motivată de dragoste. În universul unde Stăpânul este dragoste, acesta este idealul. După ce a eşuat în dorinţa lui de a-L prezenta pe Creator drept un tiran, Lucifer a încercat să strice măcar creaţia şi în mod special pe om. Surpriza lui colosală a fost atunci când, în ciuda greşelilor şi căderilor omului, Dumnezeu nu l-a aruncat la coş, nu l-a abandonat, ci a sacrificat totul pentru reabilitarea lui. Doar iubirea se comportă în acest fel şi, atunci când noi vrem să fim consideraţi copii ai lui Dumnezeu, iubirea este singura legitimare, este semnul distinctiv pentru credincioşii Lui. Fiecare zi, chiar şi astăzi, este o nouă oportunitate de a ne manifesta şi dezvolta dragostea. Din firea noastră nu simţim această nevoie, dar putem cere ajutor, iar Acela care ne iubeşte în mod desăvârşit ne va învăţa cum să iubim şi noi, dându-ne în acelaşi timp şi putere.

Provocare

În mod sigur cineva te iubeşte în aşa fel încât ştii foarte bine acest lucru. Fă un gest frumos de recunoştinţă faţă de persoana respectivă; e foarte potrivit un buchet de flori sau un cadou simbolic.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video