Făgăduința pentru azi – 21 august

„Domnul este tăria mea şi temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu.” – Exodul 15:2

Un studiu efectuat de cercetătorii austrieci Fabian Kanz şi Karl Grosschmidt a revelat că majoritatea gladiatorilor romani erau vegetarieni. Pentru a face faţă antrenamentelor zilnice şi pentru a-şi învinge adversarii în lupte pe viaţă şi pe moarte, vitejii romani consumau boabe de orz şi elixire speciale.

În ultima vreme, aproape fiecare om, în special tinerii, se luptă cu kilogramele. Pentru că imaginea a devenit foarte importantă, oamenii sunt preocupaţi de metode pentru modelare corporală, reţete de slăbit şi programe de întreţinere. În cea mai mare parte motivaţia nu este starea de sănătate, ci estetica. Se pare că nu e atât de important cum ne simţim, ci cum cred ceilalţi că suntem şi cum ne văd ei. Eforturi uriaşe sunt făcute pentru o poză bună. Dacă am studia cu atenţie Biblia şi am adopta indicaţiile referitoare la hrană, odihnă şi contemplare, nu am fi nevoiţi să depunem eforturi disperate, ci totul ar decurge de la sine, iar starea noastră de sănătate ar fi foarte bună. Când a stabilit regimul nostru alimentar, Creatorul a fost foarte clar şi a făcut acest lucru nu pentru satisfacţia Lui, ci pentru că El ştia ce ni se potriveşte cel mai bine. Ce ar fi să îţi studiezi „fişa tehnică” şi să te pui în acord cu planul iniţial pentru viaţa ta.

Provocare

Începe, măcar pentru o perioadă, să te hrăneşti cu vegetale şi să bei zilnic apă suficientă. Observă ce se întâmplă cu tine în această perioadă.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor