Făgăduința pentru azi – 16 august

„Ferice de cei blânzi, căci ei vor moşteni pământul!” – Matei 5:5

Elefantul este considerat unul dintre cele mai blânde animale. Elefantul african este cel mai mare mamifer în viaţă de pe pământ. Trompa musculoasă serveşte ca nas, mână, picior suplimentar, dispozitiv de semnalizare şi unealtă pentru adunarea mâncării. Cu 40 000 de muşchi, trompa face mişcările ca şi cum ar culege ouă.

Obişnuim să punem blândeţea pe seama temperamentului. În acest fel o transformăm în ceva dat, care nu este pentru oricine. Dar blândeţea este ceva cu mult mai complex. Indiferenţa sau nepăsarea nu înseamnă blândeţe, aşa cum nici caracterul posac al cuiva nu reprezintă o probă de calm şi echilibru. Blândeţea pe care o răsplăteşte Dumnezeu este ceva care adună la un loc bunătatea, răbdarea, tactul şi măsura cuvintelor sau a gesturilor. Blândeţea care aduce fericire e strâns legată de Dumnezeu şi rezultă din lucrarea Duhului Sfânt în inima omului. Un om blând nu va face paradă cu blândeţea lui şi nici nu-i va provoca pe ceilalţi să fie mai enervaţi decât el, dimpotrivă, are grijă să stingă orice început de conflict cu cele mai atente cuvinte. Firea mai liniştită a cuiva favorizează dezvoltarea blândeţii, dar asta nu împiedică pe cineva cu temperament coleric ori sangvin să cultive această calitate.

Provocare

Ia decizia ca astăzi să nu te grăbeşti cu reacţiile tale înainte de a mai gândi o dată ce vrei să spui sau să faci.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video