Făgăduința pentru azi – 8 august

„Eu te cunosc pe nume şi ai căpătat trecere înaintea Mea!” – Exodul 33:12

„Domnul Isus ne cunoaşte pe fiecare în parte şi este mişcat de simţământul neputinţelor noastre. El ne cunoaşte pe toţi pe nume. El cunoaşte casa în care locuim şi numele fiecăruia dintre cei ce stau în ea.” – Ellen White

Anonimatul este interesant atunci când de bunăvoie alegem să fim discreţi, dar poate fi dureros atunci când am vrea să fim cunoscuţi, şi persoana importantă de la care aşteptăm atenţie nici măcar nu a reţinut o parte a numelui nostru sau ceva legat de persoana noastră. Probabil ţi s-a întâmplat să te confunde cineva cu o altă persoană şi să simţi dezamăgirea. Dacă ne dorim ca oamenii importanţi să ne reţină figura sau numele, cât de important ar fi să ne gândim că cea mai specială Persoană din univers ştie totul despre noi, în cele mai mici detalii!

Nu este o simplă expresie literară, ci El, care a murit pe cruce, chiar ştie totul. Pentru inima Lui, numele noastre sunt cea mai preţioasă comoară şi pe lângă noi El dă valoare întregii familii. Pentru un ignorant acest lucru e posibil să nu reprezinte foarte mult, dar, dacă ne considerăm măcar prieteni cu Dumnezeu, atunci putem spune că facem parte din elita familiei Lui. Când te rogi, să ai convingerea că te cunoaşte; nu-I vorbi ca unei persoane străine.

Provocare

Pentru că numele este foarte important, ai grijă astăzi şi rosteşte numele celor pe care îi întâlneşti; se vor simţi importanţi.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor