Făgăduința pentru azi – 5 august

„Căci Cuvântul Domnului este adevărat şi toate lucrările Lui se împlinesc cu credincioşie.” – Psalmii 33:4

Crocodilul care tocmai a eclozat e de trei ori mai mare decât oul din care abia a ieşit. Biologii caută explicaţia acestui paradox şi singura de până acum este că, în interiorul oului, puiul stă foarte comprimat şi îşi permite să se relaxeze abia după ieșirea din ou, când este eliberat din prinsoare.

Spre deosebire de multe alte fiinţe, omul vine pe lume foarte firav şi are nevoie de multă susţinere pentru a creşte şi pentru ca abilităţile lui să se dezvolte ori să fie descoperite. Totuşi, destinul omului este incomparabil superior şi mai complex faţă de cel al oricărei alte fiinţe din lumea noastră. Dumnezeu promite un viitor nelimitat şi posibilităţi incredibile pentru copiii Lui. El Şi-ar dori ca noi să creştem în orice privinţă şi să ne bucurăm de fiecare etapă din existenţa noastră. Deşi păcatul a adus în lume o sumedenie de lucruri îngrozitoare, Tatăl nostru păstrează încă frumuseţi naturale incredibile şi descoperă minţii omului realităţi nebănuite, tocmai pentru ca el să se bucure de rostul pe care îl are. Nimic din planurile de bine pe care le are Dumnezeu cu noi nu va rămâne neîmplinit. El Se îngrijeşte de noi chiar şi atunci când noi Îl ignorăm sau Îl evităm.

Provocare

Cere-I astăzi lui Dumnezeu să îţi descopere mai clar planul Lui cu tine.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor