Făgăduința pentru azi – 3 august

„Lucrul acesta nu se face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul oştirilor.” – Zaharia 4:6

În Los Angeles există mai puţine persoane decât automobile scumpe. Pentru fiecare zece persoane există un loc de distracţie. Cu toate acestea, procentul de oameni fericiţi nu este mai mare decât într-un orăşel din Africa. Dimpotrivă. Unde mai pui că şi gradul de poluare creşte zilnic peste limita unui trai confortabil.

Este destul de cunoscut faptul că nu averea sau confortul aduce fericirea. În mod paradoxal, cu cât avem mai puţine lucruri, cu atât ne acordăm mai multă atenţie nouă şi celorlalţi, iar stresul posesiunilor materiale este cu mult mai mic. Nici sărăcia nu este un producător de fericire. Deci între starea de fericire şi bogăţie sau sărăcie nu este o legătură directă. Pacea şi satisfacţia interioară sunt rezultatul relaţiei noastre cu Dumnezeu în primul rând şi apoi al relaţiei noastre cu ceilalţi. Prin urmare, dacă ne dorim împlinire sufletească, trebuie să cultivăm această legătură. Putem petrece mai mult timp rugându-ne şi contemplând opera de creaţie a lui Dumnezeu; putem avea iniţiativa unei părtăşii cu semenii noştri, să-i ascultăm şi să le fim aproape. Nimic nu se compară cu acest fel de fericire, iar asta nu se poate cumpăra cu nimic.

Provocare

Fă o verificare a lucrurilor tale şi vezi ce lucruri ai pe care nu le foloseşti niciodată, chiar dacă sunt în condiţii foarte bune, poate chiar nou-nouţe. Oferă cuiva care e mai în lipsă decât tine.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video