Făgăduința pentru azi – 30 iulie

„Cel neprihănit se bucură în Domnul şi în El îşi capătă scăparea; toţi cei cu inima fără prihană se laudă că sunt fericiţi.” – Psalmii 64:10

Ştii cum arată hipopotamul? Căscatul hipopotamului nu este un semn de adormire sau plictiseală, ci este de fapt un gest ameninţător, ce arată caninii lungi, groşi, ca o lamă, cu care este capabil să facă bucăţi o barcă mică. Apărându-şi teritoriul şi puii fără nicio frică, hipopotamii au ucis sute de oameni în Africa.

Nu toate situaţiile de linişte şi calm sunt de dorit. Există expresii de genul: „liniştea dinaintea furtunii” sau „pisica blândă zgârie rău”. Într-o lume în care răul este o permanenţă, faptul că, pentru câteva clipe, nu se petrec nenorociri capătă semnificaţii profetice de rău augur. Cei care obişnuiesc să găsească semnificaţii catastrofice în diverse semne şi întâmplări au sentimentul că vigilenţa lor îi va salva. Dar, pentru un credincios sincer şi conştient de relaţia lui cu Dumnezeu, fiecare etapă, mai îmbelşugată sau mai austeră, este încredinţată Părintelui divin şi e parcursă cu neschimbată seninătate. El ştie că inima sa curată vrea să primească prezenţa divină şi că, atunci când vine în viaţa cuiva, Dumnezeu aduce binecuvântări care nu depind de situaţia materială sau de vremuri.

Provocare

Ce te face să te simţi fericit? Poţi face acel lucru pentru cineva care nu prea arată a om fericit? Încearcă măcar!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor