Făgăduința pentru azi – 23 iulie

„Domnul mi Se arată de departe: «Te iubesc cu o iubire veşnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea.»” – Ieremia 31:3

Feniletilamina produce o uşoară stare de visare şi este secretată de către creier în momentul în care doi oameni sunt îndrăgostiţi. Interesant de remarcat este faptul că aceeaşi substanţă se regăseşte şi în ciocolată.

Iubirea atinge şi transformă orice, schimbă culorile în nuanţe, face distanţele mai lungi sau mai scurte, oferă iertarea fără şovăire şi răspunde la cereri încă nerostite. Pentru că suntem făcuţi după asemănarea lui Dumnezeu, purtăm sămânţa iubirii curate şi, în unele momente, reuşim să uităm de egoism pentru a fi atenţi cu ceilalţi, iar acest lucru produce sentimente înălţătoare, precum şi o stare de bine. Ştiai că oamenii care iubesc se simt mai sănătoşi şi mai fericiţi, chiar dacă şi ei pot fi trădaţi sau cineva poate să nu ţină cont de dragostea lor? A iubi este un risc: riscăm să fim consideraţi naivi, riscăm să fim înşelaţi sau părăsiţi; riscăm să se profite de noi sau să câştigăm mai puţin. Cu toate acestea, iubirea produce în noi motivaţia de a trăi şi, oricât ne-ar costa, merită. Este starea noastră naturală, din moment ce suntem creaţi de un Dumnezeu care este iubirea absolută. În mod natural nici nu ar trebui să facem vreun efort, ar trebui să ne iasă din prima, dar, ţinând cont că păcatul a stricat o parte din fiinţa noastră, Îi putem cere Tatălui nostru puterea de a iubi pe deplin.

Provocare

Oferă-i astăzi o ciocolată unei persoane pe care o iubeşti.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video