Făgăduința pentru azi – 19 iulie

„Dar ştiu că Răscumpărătorul meu este viu şi că Se va ridica la urmă pe pământ. Îl voi vedea şi-mi va fi binevoitor; ochii mei Îl vor vedea, şi nu ai altuia.” – Iov 19:25,27

În 1957, ruşii au lansat primul satelit în jurul Terrei, celebrul Sputnik, de 83 de kilograme. La o lună de la această lansare a fost o alta, care o includea şi pe căţeluşa Laika, la bordul lui Sputnik 2. Din păcate, Laika nu a mai revăzut locul de unde plecase. Nu ştim dacă era şi dorinţa căţeluşei să plece în expediţie, dar aşa se întâmplă când nu poţi lua propriile decizii. Experienţele trăite de ceilalţi pot fi interesante şi ne uimesc, dar ceea ce contează cu adevărat pentru noi este ce trăim noi înşine, chiar şi atunci când nu merge totul excepţional. Preferăm o experienţă bună de-a noastră uneia extraordinare trăite de altcineva.

Ceea ce povestesc ceilalţi poate fi util. Ar fi înţelept să luăm învăţăminte de oriunde şi din orice, dar savoarea vieţii vine din ceea ce ne implică. Inclusiv relaţia noastră cu Dumnezeu intră sub incidenţa acestui adevăr. Credinţa părinţilor noştri contează; relaţia fraţilor şi a prietenilor noştri cu Dumnezeu este importantă, dar pe noi ne va ajuta efectiv ceea ce trăim personal. Este timpul să nu mai trăim prin experienţele altora. Deschide-ţi ochii şi priveşte minunile lui Dumnezeu în jurul tău; citeşte cu ochii tăi cuvintele Scripturii şi roagă-L pe Dumnezeu să aprindă o relaţie personală cu tine. Vei vedea că viaţa este cu totul diferită când o trăieşti tu însuţi.

Provocare

Este ceva de care ţi s-a povestit foarte frumos? Un loc, un obiect, o persoană? Mergi astăzi şi vezi cu ochii tăi.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor