Făgăduința pentru azi – 17 iulie

„Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face.” – Iosua 1:9

Unele plante pot fi folosite pentru a ţine la distanţă dăunătorii. Muştele fug de măcriş, lavandă şi mentă; ţânţarii nu suportă lămâia, muşcatele şi menta; furnicile fug de frunze de roşii şi de coji de lămâie. Dumnezeu a creat soluţii simple pentru orice problemă posibilă. Nu le folosim din necunoaştere, ceea ce este scuzabil, dar, de multe ori, şi din dorinţa de a găsi o rezolvare mai sofisticată şi, eventual, mai costisitoare. Decât să folosim nişte plante simple, pe care le avem oricum la îndemână, mai bine cumpărăm un spray sau alte soluţii toxice, pentru că, nu-i aşa, lucrurile bune costă!!!

Dar mai grav este că aplicăm acest sistem şi la probleme de natură sufletească ori relaţională. Spre exemplu: dacă am greşit, un simplu „Iartă-mă!” ar rezolva o posibilă supărare încă din faşă, dar noi preferăm mai întâi să pledăm cu argumente, apoi cu dezbateri şi ajungem la jigniri, iar în cele din urmă la conflicte foarte ample. În loc să rezolvăm simplu o problemă, ajungem la tribunal şi ne complicăm existenţa. În foarte multe domenii Dumnezeu ne aşteaptă cu soluţii incredibil de eficiente şi la îndemână, indiferent din ce domeniu este nevoia noastră. Trebuie doar să ne lăsăm învăţaţi.

Provocare

Caută pe YouTube câteva clipuri cu soluţii şi idei simple la diverse probleme complicate. Nu-ţi va veni să crezi câte există.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor