Făgăduința pentru azi – 13 iulie

„Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.” – Ioan 8:12

Oamenii care au prieteni, rude sau soţi supraponderali prezintă un risc crescut de a deveni obezi la rândul lor, susţin cercetătorii din SUA. Concluzia se bazează pe un studiu realizat asupra acestui tip de familii. Cu timpul, persoanele cu o greutate mai mare devin un fel de standard la care se raportează şi ceilalţi din familie, chiar dacă cel în cauză e posibil să lupte cu kilogramele în plus.

În mod mai mult sau mai puţin conştient, noi ne raportăm la diferite modele. Comportamentul nostru, limbajul, stilul vestimentar sau alimentar, absolut totul este preluat de la persoane ce au avut efect de model asupra noastră. Conştienţi fiind de acest lucru, ar fi înţelept să decidem în mod voit pe cine copiem sau lăsăm să ne influenţeze stilul de viaţă. Nu vom putea elimina în mod total influenţele mai puţin pozitive, dar, dacă alegem un model puternic, aşa cum este pentru noi Hristos, avem toate şansele să fim atât de impresionaţi înspre bine, încât să nu mai rămână loc de alte influenţe. Biblia spune că, privind la El, contemplând faptele şi caracterul Lui, vom fi schimbaţi din ce în ce mai mult.

Provocare

Şi noi îi influenţăm pe alţii. Analizează comportamentul şi stilul tău; vezi prin ce ai putea fi o influenţă negativă. Limbajul? Programul? Dezordinea?…

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor